Mineralenopmaat

Goed advies en de juiste producten voor een gezonde productieve koe.

Als specialist op het gebied van veevoeding krijgen wij regelmatig verzoeken om een mineraal op maat samen te stellen voor de melkveehouderij. Dit doen wij op basis van onze deskundigheid en jarenlange ervaring. Echter, wij realiseren ons ook dat er regelmatig kanttekeningen geplaats worden bij een mineraalopmaat. De reden hiervan is vaak dat melkveehouders niet voldoende op de hoogte zijn van wat er in het krachtvoer zit. Als Veevoedingsadviesbureau Nijhof onderscheiden wij ons daarin juist. Wij doen dat door te allen tijde rekening te houden met de samenstelling van de krachtvoeders. Dit is essentieel voor een perfect en passend mineraal op maat advies!
In het kort willen wij u hieronder de voordelen van een mineraal op maat toelichten en hoe onze aanpak hier is.

Hoe helpen wij u

Om een goed advies te geven hebben wij van u de productiegegevens nodig alsmede de kuil gegevens en het rantsoen, incl. het krachtvoeradvies. Daarnaast is het van groot belang voor welk doel u het mineraal wilt inzetten. Moet bijvoorbeeld de vruchtbaarheid verbeteren of juist de klauwen. Of wilt u juist een mineraal toepassen dat voor de algehele gezondheid van belang is. Daarnaast is het krachtvoer advies van een zeer groot belang. Immers, een koe die veel produceert krijgt in de meeste gevallen krachtvoer. Daarin zitten ook vitamines en mineralen die absoluut in de berekening moeten worden mee genomen. Gelukkig hebben wij van de meeste krachtvoeders in Nederland alle recente gegevens. Deze gegevens worden regelmatig aangepast indien blijkt dat dit nodig is.
Voor een snel advies kunt u eenvoudig het contactformulier aanklikken en uw gegevens invullen. Wij nemen dan contact met u op om alles door te nemen.

Hoe berekenen wij een mineraalopmaat 

Aan de hand de bovenstaande gegevens wordt het rantsoen ingevoerd en gaan wij conform de normen van het CVB berekenen wat uw dieren nodig hebben. Daarbij wordt uiteraard rekening gehouden met de absorptie/opneembaarheid en of een mineraal organisch of anorganisch is. Dit is namelijk van belang voor de opneembaarheid, de benutting en daarmee de dosering.

Daarnaast gaan we het maatmineraal of de mineralenopmaat verder optimaliseren met de verschillende B vitamines, waaronder Choline, Niachine en Biothine. Het is dan belangrijk dat de eerste twee ook pensbestendig moeten zijn. Tot slot komen daar de overige vitamines bij, zoals A, D3, E en C. Als het recept klaar is mailen wij het naar een aantal premixfabrikanten en kijken we wie het voordeligste de mineralenopmaat kan leveren.

Wat is het doel van een mineraal op maat

Het uiteindelijke doel van een maatmineraal of mineraalopmaat is om zowel de totale gezondheid als de weerstand van uw dieren te ondersteunen met kwalitatief hoogwaardige grondstoffen.
In nauw overleg met u wordt onderzocht wat de beste oplossing is om met uiteindelijk minimale kosten een zo hoog mogelijk rendement te behalen. Dus zowel financieel als op het gebied van gezondheid en productie denken wij met u mee!

Overigens is dat ook van belang: een bijkomend voordeel is vaak dat u met een mineraal op maat direct op de voerkosten kunt besparen.
Hoe dat mogelijk is, lichten wij u graag in persoonlijk gesprek toe.

Wat is voor u als veehouder het voordeel

  • Nooit meer problemen met te korten of een overschot van mineralen
  • Nooit meer concessies hoeven te doen aan de gezondheid van uw veestapel
  • Nooit meer uit meerdere zakken mineralen voeren; alles zit immers in de juiste verhouding bij elkaar in één zak.
  • Altijd het voordeligste mineraal voor uw dieren
  • Als specialist werkt Veevoedingsadviesbureau Nijhof altijd met de nieuwste onderzoeken en inzichten uit binnen- en buitenland.
  • Wij houden, in tegenstelling tot andere bedrijven, continu rekening met de krachtvoeders die u voert. Hierin zitten immers ook bijna altijd dure mineralen, sporenelementen en vitamines.
  • Snelle levertijd
  • Zeer vakkundig advies en een zeer lange ervaring

Tot slot

Veevoedingsadviesbureau Nijhof beschikt zelf niet over een productiebedrijf. Daarom zijn wij in staat om altijd de beste kwaliteit voor de scherpste prijs te leveren. Zonder concessies te doen aan de grondstoffen!
De grondstoffen bepalen vaak de kwaliteit van opneembaarheid en uiteindelijk de gezondheid
Goedkope mineralen bestaan vaak alleen uit sulfaten en of oxciden deze zijn minder goed opneembaar en in bepaalde concentraties zelfs giftig!
Wij werken voornamelijk met organisch gebonden mineralen, die deze eigenschappen niet of veel minder hebben. Dit komt de gezondheid van uw melkvee direct ten goede.
Daarnaast zetten veelal wij als drager grondstoffen in die tevens de mogelijkheid hebben om mycotoxinen te binden. Daarmee worden problemen met schimmels in het maag darmkanaal van uw dieren voorkomen.

Mineraal op maat wordt bij ons verkocht onder de naam Agri Food met hierbij als toevoeging een klantspecifiek nummer.

Mocht u verdere vragen hebben of meer informatie wensen, neemt u dan contact met ons op.

Dit kan door te bellen met 074-2668830 of een mail te sturen aan info@veevoedingsadvies.nl