Melkzuur in kuilen onderschat

Melk en azijnzuurvorming in de kuil is niet alleen belangrijk voor het concerveringsproces, maar heeft ook een voederwaarde technische waarde.

Een veldonderzoek toont aan dat melkzuur meer melkdrijvend is dan suiker en alleen voldoende gevormd wordt wordt in niet te droge kuilen. Aldus het artikel in veeteelt van maart 2013.

Echter wat ook van groot belang is, maar waar zeer veel bedrijven nog weinig van moeten weten is dat melkzuur juist ook de vorming van schimmels, gisten en andere schadelijke bacteriën in de hand kan werken met als gevolg weer een verkeerde kuil.

Juist hier hebben we azijnzuur voor nodig, in het zelfde artikel adviseren ze dan ook om in kuilmiddelen te gaan gebruiken wat minimaal bestaat uit melkzuur en azijnzuur. Feed’More Extra is één van de weinige middelen op de Nederlandse markt wat zowel Melkzuur als azijnzuur en propionvormende bacteriën in zich heeft. Het is dan ook niet zo bijzonder dat veel melkveehouders van ons zo enthousiast zijn over de Feed’More Extra, en ook nu zien ze in het artikel van maart 2013 in het blad Veeteelt weer iets wat ze gelukkig al lang wisten maar nu ook door een goed onderbouwd onderzoek wordt bevestigd.
Lees het hele artikel hier

Terug