Inkuilen met rendement

Ruwvoer is een waardevolle en relatief goedkope grondstof voor melk. Door zoveel mogelijk melk uit ruwvoer te produceren, blijven uw voerkosten laag. Onder het kuilplastic ligt dus een schat aan waardevolle voeding.
Echter, de kuil moet dan wel zo perfect mogelijk zijn. Veevoedingsadviesbureau Nijhof helpt u daarbij: met Feed’More Extra.
Profiteer tot 20 april 2013 van onze speciale actie!
Neem telefonisch contact op voor meer informatie 074 – 2668830

Een hectare grasland levert jaarlijks een kuil op die een waarde van € 1.000 vertegenwoordigt, zo blijkt uit cijfers van accountants. Dat is dus veel geld dat u als veehouder jaarlijks in de kuil krijgt. Maar hoe zorgt u ervoor dat u ook alles uit dat prachtige ruwvoer haalt? Dat blijkt nog niet zo gemakkelijk. De voerkosten per 100 kg meetmelk verschillen namelijk nogal tussen bedrijven. Deze verschillen komen vooral uit de post ‘aangekocht voer’. De koplopers weten het eigen ruwvoer beter te benutten en hoeven daarom minder (meng)voer aan te kopen. Daarnaast weten deze koplopers ook zeer goed dat een goede conservering zeer essentieel is voor een goede melkproductie, een gezonde koe en een lage kostprijs. Door een minder goede conservering loopt u als veehouder op jaarbasis al snel enkele duizenden euro’s mis. De verliezen kunnen snel oplopen tot ruim 10% van de voederwaarde oftewel ruim € 100,00 per hectare.

Hoe kunt u als veehouder het voer optimaal tot waarde brengen.

Door gebruik te maken van een inkuilmiddel kunt u snel veel geld besparen. Er zijn in Nederland veel inkuilmiddelen op basis van zuren, suikers in de vorm van melasse en melkzuurbacteriën. Daar is nu een uniek en hoogwaardig inkuilmiddel bijgekomen: Feed’More Extra!

Feed’More Extra is het enige inkuilmiddel dat doet wat andere fabrikanten beloven. En bovendien is Feed’More Extra het goedkoopste inkuilmiddel op de Nederlandse markt, samengesteld uit de unieke combinatie van melkzuurbacteriën, azijnzuur en propionvormende bacteriën. Deze combinatie zorgt niet alleen voor een snelle daling van de pH-waarde en beperkt dus het verlies aan voedingsstoffen. Bovendien zorgt het ervoor dat de kuil stabiel blijft en bij het uitkuilen broei wordt voorkomen.
Een andere belangrijke eigenschap van Feed’More Extra is dat het enzymen bevat die er voor zorgen dat meer suikers vrijgemaakt kunnen worden. Daardoor kunnen de melkzuurvormende bacteriën sneller groeien en wordt het verlies aan suiker in de kuil zeer beperkt. Bij andere inkuilmiddelen gaan de bacteriën het suiker juist gebruiken voor melkzuur, waardoor er aan het voerrek een tekort aan suiker is met als gevolg oplopende voerkosten. Met Feed’More Extra gaan de voerkosten juist omlaag!
Daarnaast zorgen de enzymen er voor dat dein het gras aanwezige mineralen en sporenelementen voor het dier beter beschikbaar komen. De enzymen dragen namelijk bij tot een betere ontsluiting van de celwanden. Resultaat: een betere benutting van het eigen voer, een gezondere koe en een hoger voersaldo.

Conclusie

Uw eigen ruwvoervoorraad optimaal benutten, is dan ook alleen mogelijk als u weet wat u voert en als de conservering goed is geslaagd. Feed’More Extra helpt u daarbij. Daarnaast moet van elke kuil duidelijk zijn wat de voederwaarde is en hoeveel mineralen en sporenelementen de kuil bevat.
Onvoldoende benutbare mineralen en spoorelementen in het rantsoen kosten geld.

Feed’More Extra in het kort:

 • Verbetert de conservering van uw kuil
 • Voorkomt broei bij het uitkuilen
 • Zorgt voor een snelle pH daling van de kuil
 • Zorgt voor een betere voedingswaarde
 • Verbetert de smakelijkheid van de kuil
 • Zorgt voor een betere benutting van de mineralen
 • Verhoogt de ruwe celstofvertering
 • Haalt meer melk uit eigen ruwvoer
 • Bevat geen zuren die uw machines kunnen aantasten
 • Verlaagt de voerkosten
 • Is één van de goedkoopste inkuilmiddelen in Nederland
 • Feed’More Extra doet wat anderen beloven.

Toepassing:

Per hectare gras heeft u gemiddeld 3,5 kg Feed’More Extra granulaat nodig. Verdeel dit zo optimaal mogelijk door of over de kuil met een granulaatstrooier of in lagen met de hand door de kuil. Een andere optie is 20 gr. Feed’More Extra Live: meng dit met 10 liter schoon water en verdeel dit ook weer met een doseerpomp door de kuil.

Profiteer tot 20 april 2013 van onze speciale actie! Neem telefonisch contact op voor meer informatie 074 – 2668830

Feed’More Extra kost per ton in te kuilen gras maximaal € 1,72 per ton gras of maar maximaal 12,04 per hectare bij een zware snede. Tien procent voederwaardeverlies kost u vele malen meer. En daarnaast bespaart u zich met Feed’More Extra de ergernis van weer een minder geslaagde kuil en weer oplopende voerkosten. Kortom: niets doen kost veel meer

Feed’More Extra: Meer melk uit eigen voer, dat is wat iedere agrarische ondernemer wil.

Terug